In 1982 start onder de naam Bouwservice van Dam met een bureau voor ontwerp en beheer waarbij bouwkundig teken- en advieswerk, in het begin het belangrijkste werkterrein is. Het bureau groeit gestaag en in 1989 verhuist Bouwservice van Dam naar de dorpskern van Zuid-Beijerland en neemt zijn intrek in het voormalige gemeentehuis. In 2000 komt het Groene Kruisgebouw in Zuid-Beijerland leeg en Bouwservice van Dam, dat inmiddels is uitgegroeid tot een bureau met 4 medewerkers, verhuist begin 2001 naar een eigen kantoor aan de Tuinweg 1. Eind 2010 gaat na een overname Bouwservice van Dam verder als DAM Bouwadvies.

 

Door de toename van de digitalisering in ons vakgebied en groei van onze werkzaamheden ook buiten de Hoeksche Waard, kunnen wij onze dienstverlening beter uitbreiden door ons meer centraal in ons werkgebied te vestigen. Ons nieuwe kantoor hebben we gevonden in Barendrecht aan de Oslo 12.
 
Naast een verschuiving van het werkgebied zien we ook een verandering in onze bedrijfsactiviteiten. We zien dat onze huidige bedrijfsnaam met ‘Bouwadvies’, niet meer aansluit bij deze veranderde activiteiten. De activiteiten gaan verder dan alleen ‘Bouwadvies’ en liggen in bredere zin op het gebied van Bouwmanagement en Techniek.
Vanaf 1 september 2015 gaan  we dan ook verder onder de naam BouTec.